F1: Ανακοινώθηκε το καλεντάρι του 2025 - Πρεμιέρα με Αυστραλία για πρώτη φορά από το 2019


Το GP Αυστραλίας θα επιστρέψει στην παραδοσιακή του θέση στο καλεντάρι του 2025, με το Μπαχρέιν να μετακινείται τον Απρίλιο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Mark Thompson - Getty Images - Red Bull Content Pool
  • 12/4/2024

Η FIA ανακοίνωσε το καλεντάρι του 2025 για το πρωτάθλημα της Formula 1, το οποίο, όπως και φέτος, αποτελείται από 24 αγώνες.

Η σημαντικότερη αλλαγή σε σχέση με την τρέχουσα σεζόν είναι ότι για πρώτη φορά από το 2019, το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στη Μελβούρνη, στις 16 Μαρτίου, με το GP Μπαχρέιν να μετακινείται στις 11-13 Απριλίου, όντας ο τέταρτος αγώνας της χρονιάς.

Οι πρώτοι πέντε αγώνες είναι εκείνοι που επηρεάστηκαν σημαντικότερα από αυτήν την αλλαγή, αφού το GP Κίνας έχει έρθει δεύτερο, από πέμπτο και θα λάβει χώρα στις 21-23 Μαρτίου, με την Ιαπωνία και τη Σαουδική Αραβία να ακολουθούν.

Οι 24 αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε διάστημα 8 και κάτι μηνών, με πολύ παρόμοιες ημερομηνίες, σε σχέση με το φετινό καλεντάρι. Η σεζόν περιέχει τρία triple headers, δύο πριν τα μέσα κι ένα στο τέλος:

1. Ιαπωνία - Μπαχρέιν - Σ. Αραβία (6 Απριλίου, 13 Απριλίου, 20 Απριλίου)

2. Εμίλια Ρομάνια (Ίμολα) - Μονακό - Ισπανία (18 Μαΐου, 25 Μαΐου, 1 Ιουνίου)

3. Λας Βέγκας - Κατάρ - Άμπου Ντάμπι (22 Νοεμβρίου, 30 Νοεμβρίου, 7 Δεκεμβρίου)

Εκτός αυτού, το καλεντάρι θα έχει έναν Σαββατιάτικο αγώνα κι όχι τρεις, όπως φέτος, αφού το Μπαχρέιν κι η Σ. Αραβία έχουν μετακινηθεί, ώστε να μη συμπίπτουν με το Ραμαζάνι, ενώ το Λας Βέγκας διατηρεί την ιδιαίτερη μη-Κυριακάτικη φύση του.

Άλλες αλλαγές εμφανίζονται στα μέσα της σεζόν, όπου η Ισπανία κι ο Καναδάς έχουν ανταλλάξει θέσεις, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με τους αγώνες στο Βέλγιο και την Ουγγαρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίσημο: Ο Alonso συνεχίζει με την Aston Martin μέχρι το 2026

Ted Toleman: Έφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που έφερε τον Ayrton Senna στην F1

Alpine: Εν αμφιβόλω το μέλλον της στη Formula 1